Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Ni nevreme im nije smetalo: Mladost-Radost srušila ekipu iz Radičevića

Po izuzetno teškim vremenskim uslovima za igru i bez nekoliko standardnih igrača, Mladost-Radost uspela je da se izbori za treće slavlje u sezoni. Pred Srbobrancima je na kolena pala gostujuća Mladost iz Radičevića – krajnji rezultat glasio je 2:1 (2:1) za klub sa Rajčura u susretu koji je odigran u okviru 8. kola Međuopštinske lige u nedelju, 29. oktobra 2017. godine.

Bila je ovo druga vezana pobeda na domaćem terenu za fudbalere u belo-crvenim dresovima. Dok na strani baš i ne blistaju (tri poraza iz tri meča), kod kuće su maltene ostvarili maksimalan učinak od takođe tri upisana slavlja (bodovi osvojeni protiv Budućnosti iz Savinog Sela oteti za zelenim stolom).

Sjajno su otvorili utakmicu puleni stratega Dragana Matarugina kada su napravili tri, četiri šanse, ali mladi napadač Dejan Živkov i Viktor Toti nisu bili precizni. Međutim, nije se dugo čekalo da se zatrese gostujuća mreža. Nakon kornera u 25. minutu, najviši u skoku bio je pomenuti Živkov koji šalje loptu na željeno mesto – iza leđa golmana Mladosti. Nastavili su Srbobranci sa dobrom igrom, a već u 32. minutu u listu strelaca se upisuje i Jovan Sadžakov za prednost domaćina od 2:0.

Ekipa iz Radičevića iz praktično jedine prilike dolazi do pogotka sedam minuta kasnije i nade da može da učini nešto više. Ali fudbaleri koji brane boje kluba sa Rajčura nisu dozvolili da ispuste veoma važnu pobedu koja bi mogla da im znači za priključak za ostalim timovima u ligi.

Mladost-Radost nastupila je u sastavu: Petar Omčikus, Darko Konatar, Nikola Popović, Srdanov, Miroslav Tepić, Ervin Hodonicki, Viktor Tot, Goran Ćika, Strahinja Banović, Jovan Sadžakov, Dejan Živkov.

Sa klupe su šansu dobili: Darko Filipović, Bojan Živanović i Đorđe Golupski.

Posle završetka ovog kola, izabranici šefa struke Matarugina zauzimaju osmu poziciju u konkurenciji 11 ekipa. Šansa da se prvi put u gostima ove sezone upiše neki bod biće u nedelju, 5. novembra od 13 časova i 30 minuta kada Srbobranci izlaze na megdan Eđšegu u Malom Iđošu.

Darko Vujinović

Tabela Međuopštinske lige:

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner