Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Mirovale mreže na Vašarištu: Srbobranu bod protiv Tise, isključen trener Knežević

Prikočili su malo fudbaleri Srbobrana. Pobednički nalet od šest pobeda prekinut je remijem bez golova protiv Tise iz Adorjana u meču koji je obilovao nervozom, čestim prekidima i grubom igrom, a čak je i trener Vašarišćana Miroslav Knežević zbog prigovora sudiji isključen. Susret 10. kola Vojvođanske lige Sever odigran u subotu, 21. oktobra završen je rezultatom kojim je i počela utakmica – 0:0.

Tokom svih 90 minuta na terenu stadiona u Šumici viđena je igra sa mnogo faulova, a atmosfera na travnatom tepihu je bila najelektrisanija sredinom prvog poluvremena kada između igrača suparničkih klubova umalo nije došlo do tuče, pa su strasti morale da se smiruju. Prva zanimljiva situacija pred golom dogodila se u 15. minutu kada je Nikola Vujičić šutirao sa skoro 20 metara, međutim golman gostiju bio je na visini zadatka.

Tisa je uzvratila posle prekida kada je udarac glavom njihovog fudbalera prošao pored stative, a samo četiri minuta kasnije desetka Srbobranaca Kosović sa ivice kaznenog prostora oprobava svoju levicu, ali bez uspeha. Poslednja situacija koje je mogla da donese pogodak u prvom delu igre dogodila se na isteku 40. minuta kada je igrač tima iz Adorjana pucao sa 25 metara tačno u čuvara mreže Latinovića.

Posle odmora nastavilo se nešto jačim tempom, a Tisa preti dva puta za kratko vreme. Najpre su pokušali sa leve strane u šesnaestercu kada je lopta otišla pored stative domaćina, a onda i glavom posle centaršuta, kada je viđen isti ishod. Sat je brojao 60. minut igre kada je šef struke Srbobranaca Miroslav Knežević nezadovoljan lošom sudijskom odlukom burno reagovao, a arbitar iz Zmajeva mu prišao i rekao da napusti teren. Njegovu ulogu je tada preuzeo predstavnik kluba Nikola Antonić, a plavi sa Vašarišta su morali da nastave da jure pobedu. Usledile su prilike beka Bubnjevića iz slobodnjaka, ali i Hađinca, kada mu je golman Tise uleteo u noge. Inače, napadač Srbobrana je tokom čitavog duela bio neprimetan u igri i pomalo odsutan, pa nije bio od prevelike koristi svojim saigračima. I gosti su imali velik apetit, pa su i oni tražili šansu da odnesu kući sva tri boda. Pokušali su udarcem glavom u petercu plavih, međutim Latinović je ponovo bio na mestu, a odmah potom su igrači iz Adorjana posle kornera zatresli i prečku.

Jurišali su Vašarišćani svim silama sa očiglednom željom da slave i nastave pozitivan niz rezultata, pa je sreću u 75. minutu dosta dobrim šutem okušao Kosović, a lopta se nešto kasnije opasno približila gol liniji Tise, ali njen igrač je žurno počistio sa tog mesta. Tekla je nadoknada vremena u momentu kada su gosti pripretili nezgodnim udarcem, a tri minuta kasnije glavni arbitar svira kraj ovog derbija kola.

Srbobran je igrao u sastavu: Nemanja Latinović, Vlade Bubnjević, Darko Tešanović, Miloš Ubović, Mladen Apić, Danilo Pejović, Borislav Ikrašev (k), Uroš Bojović (od 76. Nemanja Tešanović), Nikola Vujičić, Nikola Kosović, Branislav Hađinac.

Dobra vest nakon ovog duela glasi da izabranici trenera Kneževića ponovo nisu primili pogodak, a zanimiljiva činjenica je da im je ovo treći remi u sezoni i svaki put je krajnji rezultat glasio 0:0.

Naredni izazov za klub sa stadiona u Šumici zakazan je za nedelju, 29. oktobar od 14 časova u Novom Žedniku, gde se se Srbobranci sastati sa lošom ekipom Preporoda.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever:

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner