Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Novi Pazar ipak prejak, prvi poraz Akademika u 2017. godini

Putovali su košarkaši i stručni štab Akademika u Novi Pazar znajući da će igrati protiv veoma jake ekipe, pre svega finansijski, ali nisu išli sa belom zastavicom. Meč 2. kola Druge lige Srbije doneo je poraz rezultatom 91:66 (24:10, 24:23, 24:16, 19:17), a trener Jovica Andrić je bio veoma kritičan, prvenstveno zbog lošeg pristupa i beživotne igre svojih pulena.

Klub sa juga Srbije je jedan od favorita za prolazak u viši rang, igrači Akademika su imali dug i naporan put od čak devet sati, ali može se reći i da je neiskustvo učinilo svoje.

    - Naša igra je bila jako loša, nedorasla ovakvom protivniku. Nismo ispoštovali ništa što je dogovoreno u svlačionici. Jednostavno, izgleda da još nismo navikli na ovakve utakmice. Ali daleki put svakako nije opravdanje za ovakvo sramno izdanje – nezadovoljan je Andrić i dodaje da su igrači svesni svoje očajne partije.

Međutim, mora se nastaviti dalje, a raspored kaže da već u petak, 20. oktobra od 19 časova sledi doček ekipi Velike Plane, koja takođe ima polovičan učinak kao Srbobranci.

    - Oni će se sigurno kao i mi do kraja boriti za opstanak. Iskusna su ekipa, dugo su u ovom rangu takmičenja. Moramo se popraviti i dobiti taj duel jer je on zaista bitan za nas – poručuje šef struke Akademika.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner