Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Proslavljena glumica Ljiljana Stjepanović sa monodramom stiže u Srbobran

Monodrama ''Povratak kraljice Marije Karađorđević'' u čijoj se ulozi našla čuvena glumica Ljiljana Stjepanović, odigraće se srbobranskom Pozorištancu, u nedelju, 8. oktobra 2017. godine sa početkom u 20 časova.

Dom kulture je rešio da još jednom obraduje zaljubljenike u igru na daskama koje život znače, pa će tako naredni mesec dočekati sa ovom monodramom proslavljenog reditelja Aleksandra Đorđevića, koja je premijerno izvedena još 1991. godine, a od samog početka u roli krajiice Marije je ista umetnica. Ljiljana Stjepanović nikoga ne ostavlja ravnodušnim dok tumači ovu tragičnu priču, i sećanje na ubistvo muža Aleksandra Karađorđevića u Marselju, 9. oktobra 1934. godine.

Rumunska princeza Marija je udajom za Aleksandra Prvog Karađorđevića postala kraljica majka našem narodu. Bliskim rodbinskim vezama povezana sa ruskim carem i engleskom kraljicom, ona je, postavši član emigrantske porodice Karađorđevića, umrla i sahranjena u Londonu, gde je i živela. Do pre četiri godine nije počivala na Oplencu, zadužbini Karađorđevića, pored članova svoje porodice.

Ova priča kraljice Marije se događa ranih šezdesetih godina prošlog veka, u kasne sate, kada urgira da joj iz tadašnjeg Jugoslovenskog poslanstva u Londonu odgovore na zahtev da, posle svoje smrti, bude sahranjena na Oplencu, pored svoga muža Aleksandra. U rano jutro, telefon će se oglasiti, i kraljica će primiti odgovor.

Cena karte za ovu predstavu iznosi 250 dinara, a može se kupiti radnim danima, od ponedeljka, 2. oktobra u Domu kulture u Srbobranu od 8 do 16 časova.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner