Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Sledi dečija predstava, tri filma i likovna kolonija

Programu ''Kulturnog leta'' u organizaciji srbobranskog Doma kulture nastavlja se punom parom sa novom dečijom predstavom, uz filmove koji će se prikazati u okviru bioskopa na otvorenom i likovnu koloniju.

Pre svega, u četvrtak, 17. avgusta 2017. godine od 19 časova u dvorištu Doma kulture mališane očekuje predstava ''Alisa u zemlji čuda''.

Zamislite kako upadate u veliku zečiju rupu. Jurite zeca koji neprestano gleda na sat i žuri negde, a nisam ne zna gde. Zatim nailazite na ludog šeširdžiju i hodajuću kartu koja je pobegla iz špila, a onda se u momentu zateknete ispred strašne i nemilosrdne kraljice koja je sve likove koje ste sreli zarobila u vremenu. Poziva vas na partiju kriketa uz pretnju da će vas zarobiti i da ćete postati njen večni sluga. I baš kad naredi da vam se odrubi glava, shvatite da je sve bio samo san.

Dan kasnije, u petak 18. avgusta sa početkom u 21 čas na istom mestu, biće organizovan bioskop na otvorenom, a prisutni će moći da pogledaju prošlogodišnji američki horor-triler "Pre buđenja" u režiji Majka Flenagana, koji je uradio scenario zajedno sa Džefom Hauardom. U filmu glume Kejt Bosvort, Tomas Džejn, Džejkob Tremblej, Anabet Giš i Deš Mihok.

Kejt Bosvort i Tomas Džejn tumače uloge roditelja koji pokušavaju da nastave sa normalnim životom posle smrti svog deteta. Džesi i Mark odlučuju da usvoje slatkog osmogodišnjeg dečaka Kodija, ali oni ne znaju da se Kodi plaši da zaspi.

Za subotu je u dvorištu Doma kulture planirana likovna kolonija koja je inspirisana Lenkinim prstenom, a priliku da uživaju u bioskopu na otvorenom imaće i stanovnici Turije i Nadalja.

Prvo će u nedelju, 20. avgusta od 21 čas Turinci moći da pogledaju film koji je prošle godine dobio Oskara – ''Pod lupom'' u kom glume Mark Rafalo, Majkl Kiton, Rejčel Mekadams, Liv Šrajber i Tomas Mekarti.

Ovaj film, opisan kao drama/triler je bazaran na istinitom događaju iz 2002. godine, kada tim upornih novinara ''Boston Glouba'' počne da istražuje navode o zlostavljanju dece u katoličkoj crkvi. Njihova dugogodišnja istraga otkriva višedecenijska zataškivanja na najvišim nivoima verskog, pravnog i državng sistema. Oni započinju talas revolucija širom sveta.

Ponedeljak, 21. avgust je rezervisan za Nadaljčane koji će se od 21 čas smejati uz četiri godine staru akcionu komediju ''Žestoke devojke''. Naslovne uloge tumače Sandra Bulok i Melisa Mekarti, koje igraju uštogljenu FBI agentkinju i lokalnu bostonsku policajku bez dlake na jeziku, koje moraju da sarađuju na velikom slučaju. Njih dve su, i profesionalno i privatno, daleko od harmoničnog para, ali u želji da reše slučaj potrudiće se da prevaziđu sve razlike. Nekada sa manje, nekada sa više uspeha.

Ulaz je besplatan na svih pet događaja.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner