Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Stiže nova dečija predstava, bioskop na otvorenom i Goran Sultanović

Program "Kulturnog leta", koje će trajati tokom avgusta, se nastavlja, a na redu je nova dečija predstava, bioskop na otvorenom i muzičko-glumački kabare.

Već u četvrtak, 10. avgusta 2017. godine od 19 časova u dvorištu Doma kulture u Srbobranu igraće se dečija predstava "Ribar i zlatna ribica" koja je napravljena po motivima priče Aleksandra Puškina, a najavljena je kao poučna i zabavna.

"Pecajte se ribice, velike i male", pevuši deda i sanja dobar ulov kojim će obradovati babu. A ona pere veš u starom koritu, u dvorištu njihove trošne kolibe. "E kupiću joj novo korito!" nada se deda. I onda udicu zadrma zlatna ribica koja  može da ispuni dedi tri želje, samo da je vrati u more. Deda je poželeo da zameni staro korito novim. Toliko! Ali baba je u željama neskromna bila pa je ostala bez svega sto je poželela. Jer ko traži veće - izgubi iz vreće!

Dan kasnije, u petak 11. avgusta sa početkom u 21 čas na istom mestu, biće organizovan bioskop na otvorenom, a prisutni će moći da pogledaju prošlogodišnji američki horor-triler "Pre buđenja (Before I Wake)" u režiji Majka Flenagana, koji je uradio scenario zajedno sa Džefom Hauardom. U filmu glume Kejt Bosvort, Tomas Džejn, Džejkob Tremblej, Anabet Giš i Deš Mihok.

Kejt Bosvort i Tomas Džejn tumače uloge roditelja koji pokušavaju da nastave sa normalnim životom posle smrti svog deteta. Džesi i Mark odlučuju da usvoje slatkog osmogodišnjeg dečaka Kodija, ali oni ne znaju da se Kodi plaši da zaspi.

Zatim u subotu, 12. avgusta, takođe u dvorištu Doma kulture, sledi i kabare našeg čuvenog glumca Gorana Sultanovića, a start je zakazan za 21 čas.

Kako se recituju pesme Balaševića, peva poezija Laze Kostića, drugih srpskih klasika, kao i savremenih pesnika, pokazaće na glumačko-muzičkoj večeri Goran Sultanović u kultnom kabareu "Ja pevam svoj bluz".

Ulaz je besplatan na sva tri događaja.

 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner