Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Vikend u znaku monodrame i dečije predstave

U okviru Kulturnog leta koje tokom avgusta organizuje srbobranski Dom kulture na programu su monodrama ''Lina, od kamena tvrđa'' sa glumicom Vesnom Stanković koja će se odigrati u dvorištu ove ustanove u subotu, 5. avgusta sa početkom u 21 čas i dečija predstava ''Malo kraljevstvo'' na istom mestu dan kasnije, u nedelju 6. avgusta od 19 časova.

''Lina, tvrđa od kamena'' je istinita priča o životu babe autora romana Jovana D. Petrovića, od perioda njenog devojaštva, preko zrelog doba, do pozne starosti. Kroz Lininu životnu priču, punu neočekivanih, životom režiranih obrta, pratimo ne samo kao njenu ličnu priču, nego i kao presek istorijskih zbivanja kroz koje je ova žena tokom svog bogatog životnog puta prolazila: početak 20. veka, Prvi i Drugi svetski rat i poratni period.

Kroz ovu monodramu, gledalac prati Linu kako se iz mlade i pune života i radosti devojke, transformiše do snažne, sasvim zrele ličnosti koju patnje nisu slomile, već ojačale i donele stabilnost, snagu i veliku životnu mudrost. Predstava je stilizovana i rešena simbolima koji upravo veličaju iskonsku snagu života koja trijumfuje nad gubicima i nevoljama.

U dečijoj predstavi ''Malo kravljevstvo'' igraju Jelena Kovač Krkić, Danica Radulović i Vladimir Paunović, a priča prati Malo kraljevstvo, puno života, radosti i boja, gde žive patuljak Ben, princeza Holi i dadilja Šljivka. Ben i Holi su najbolji drugari i uvek su raspoloženi za igru. Dadilja Šljivka ih kroz šalu uči raznim vilinskim običajima i običajima patuljaka. Ponekad upotrebi čaroliju, ali to ne bude svaki put zabavno. Ovog puta je zahvaljujući čaroliji završila u kavezu veštice Lepave. Ben i Holi pokušavaju uz pomoć raznih trikova, veština, vilinskog plesa i muzike patuljaka da odobrovolje vešticu Lepavu i da oslobode dadilju Šljivku. Predstava je edukativnog tipa i sadrži pet songova sa koreografijom.

Na oba pozorišna komada ulaz je za sve posetioce besplatan.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner