Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Sanja Ilić i ''Balkanika'' za Petrovdan, u avgustu bioskop na otvorenom i folklorni ansambl iz Afrike

Pripreme za učešće tri predstavnice opštine Srbobran na pevačkom takmičenju ''Srbija u ritmu Evrope'' uveliko teku, za Petrovdan će nastupati Sanja Ilić i ''Balkanika'', a avgust će obeležiti Kulturno leto, gde će, između ostalih, nastupati folklorni ansambl iz afričkih zemalja, čuveni glumac Goran Sultanović sa svojim muzičkim kabareom, a tu će biti i bioskop na otvorenom.

Ovo je za ''Radio Srbobran'' rekla v.d. direktora Doma kulture Branislava Sekulić i dodala da su se ona i njeni saradnici trudili da osmisle dobar program tokom letnjih meseci kako bi se za svakog našlo po nešto.

Što se tiče takmičenja ''Srbija u ritmu Evrope'', ono počinje u nedelju, 25. juna 2017. godine u 11 časova uz direktan prenos na Prvoj televiziji.

    - Naša opština drugi put učestvuje na ovom takmičenju i ove godine je sve podignuto na viši nivo. Nadamo se najboljem plasmanu naše tri devojčice, Đurđine Marunić, Bojane Jelić i Jelene Trifunović koje će pevati na nemačkom jeziku, ali i ako ne prođemo dobro, tu smo da se svi zajedno zabavimo. Pozivam sve građane opštine Srbobran da glasaju tako što će poslati poruku sa tekstom Pesma_07 na broj 1557 – poručuje Branislava Sekulić i podseća da ćemo u slučaju pobede dogodine mi biti domaćini ovog muzičkog takmičenja.

''Koktel bend''

Za nadaljsku slavu, odnosno Ivanjdan (7. jul) nastupaće ''Koktel bend'', a pre njih lokalni folkolrni sastavi, Gradski hor i svi amateri koji smatraju da imaju nešto da pokažu toga dana.

    - Što se tiče Petrovdana, dan pre nastupaće naši amateri, a 12. jula će na Trgu nastupati Sanja Ilić i ''Balkanika''. Nadam se da će odziv građana biti zadovoljavajući, jer ipak su oni specifičan bend. Trudićemo se da privučemo i ljude sa strane. Ali naravno da pre svega očekujemo Srbobrance jer je to dan kada su oni naučili da izađu, budu na ulicama i da se lepo provedu – govori v.d. direktora Doma kulture.

Sanja Ilić i ''Balkanika''

Avgust je izabran kao mesec sa najviše kulturnih događaja koji će se, inače, održavati u dvorištu ove ustanove i biće besplatni.

    - Ako dođe do vremenskih nepogoda, tu je sala Pozorištanca. Samo će se folklorni ansambl iz afričkih zemalja i ''Ciganske vatre'' održati na Trgu republike ili u parku – zaključuje Branislava Sekulić.

Program Kulturnog leta – avgust 2017.

Subota, 5. Avgust – Monodrama ''Lina, tvrđa od kamena'', glumica Vesna Stanković

Nedelja, 6. avgust – Dečija pozorišna predstava, ''Malo kraljevstvo'' u 19.00

Četvrtak, 10. avgust  - Dečija pozorišna predstava, ''Zlatna ribica'', u 19.00

Petak, 11. avgust – Bioskop na otvorenom u Srbobranu, u 21.00

Subota, 12. avgust – Kabare Gorana Sultanovića

Četvrtak, 17. avgust – Dečija pozorišna predstava, ''Alisa u zemlji čuda'', u 19.00

Petak, 18. avgust – Bioskop na otvorenom u Srbobranu, u 21.00

Nedelja, 20. avgust – Bioskop na otvorenom u Turiji, u 21.00

Ponedeljak, 21. avgust – Bioskop na otvorenom u Nadalju, u 21.00

Petak, 25. avgust – Folklorni ansambl iz afričkih zemalja

Subota, 26. avgust – ''Ciganske vatre''

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner