Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Dečija predstava u Nadalju i Turiji

Dečija predstava ''Princ provodadžija'' u organizaciji srbobranskog Doma kulture biće igrana u sredu, 20. decembra 2017. godine u sportskoj sali u Nadalju i holu osnovne škole Turiji.

Opširnije...

Predstavili se pesnici osnovci

Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' je u sredu, 13. decembra 2017. godine po peti put organizovala ''Veče mladih pesnika'' na kom se pojavilo ukupno 12 učenika iz svih osmoletki sa teritorije opštine Srbobran čiji su stihovi ocenjeni kao najbolji.

Opširnije...

Književna nagrada i zbirka pesama u čast Milana Dunđerskog

Narodna biblioteka Srbobran će povodom desetogodišnjice smrti pesnika Milana Dunđerskog iz Srbobrana ustanoviti književnu nagradu, a objaviće i dvojezičnu, srpsko-mađarsku zbirku pesama pod naslovom ''Pesnik je poput Prometeja – A költő akár Prométheusz'' koja će se sastojati iz njegovog izabranog opusa.

Opširnije...

Vojin Ćetković: Imamo velika očekivanja od ''Nemanjića''

Celokupna ekipa ''Nemanjići - rađanje kraljevine'' uložila je veliki napor i znanje da bi se serija snimila i zbog toga imamo veoma velika očekivanja od nje, poručio je popularni glumac Vojin Ćetković (46) za naš radio prilikom nedavnog gostovanja u Srbobranu povodom manifestacije ''Lenkin prsten''.

Opširnije...

Svečanom akademijom obeležen vek bez Lazara Dunđerskog

Od smrti Lazara Dunđerskog, čuvenog trgovca, veleposednika, industrijalca i dobrotvora navršio se čitav vek, a Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu obeležilo je sto godina bez ovog najbogatijeg Srbina Svečanom akademijom održanom u u četvrtak, 6. decembra 2017. kojoj su prisustvovali i mnogi Srbobranci.

Opširnije...

Muzičko subotnje veče u Pozorištancu

Koncert tročlanog ženskog muzičkog sastava ''Trio femina'' koji čine Ivana Dakić, Madlen Stokić Vasiljević i Maja Mihić održaće se u sali Pozorištanca u subotu, 9. decembra 2017. godine od 19 časova.

Opširnije...

U četvrtak izložba posvećena Dunđerskima

Otvaranje izložbe pod nazivom ''Sećanje na imperiju Dunđerski'' čiji su autori članovi Udruženja likovnih stvaralaca ''Petar Tomić'' iz Bačke Palanke zakazano je za četvrtak, 7. decembar 2017. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture u Srbobranu.

Opširnije...

Unčić i Kać u sredu bez vode

Obaveštavaju se stanovnici Srbobrana da će tokom realizacije projekta sanacije čvorišta vodovodne mreže u sredu, 22. novembra 2017. godine u periodu od 8 do 18 časova biti obustavljena isporuka vode u širem reonu centra Srbobrana, Unčiću i Kaću.

 

Svečano dodeljen ''Lenkin prsten'', Ćetković i hor oduševili

Na centralnoj manifestaciji ''Lenkin prsten'' koja je održana u Pozorištancu, u subotu, 18. novembra 2017. godine pesniku Miroslavu Aleksiću je svečano uručena istoimena nagrada u vidu plakete, prstena od belog zlata i novčanog iznosu za najlepšu ljubavnu pesmu objavljenu između dve dodele ovog priznanja.

Opširnije...

U subotu dodela ''Lenkinog prstena'', Vojin Ćetković govori stihove

Centralna svečanost manifestacije ''Lenkin prsten'' održaće se u subotu, 18. novembra 2017. godine od 19 časova u Pozorištancu kada će Miroslavu Aleksiću za pesmu ''Taj tren'' biti uručena istoimena književna nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu objavljenu između dve dodele ovog priznanja.

Opširnije...

Promocija knjige o Dunđerskima

Promocija monografije o Dunđerskima ''Čudo u Čibu'' autora Vesne Dimitrijević i Ilije Tucića zakazana je za petak, 17. novembar 2017. godine u 19 časova u Galeriji Doma kulture u Srbobranu.

Opširnije...

Snežana Savić: Zavidim vam na miru koji imate u Srbobranu

Sa ekipom predstave ''Udaj se muški'' u Srbobran došla je i proslavljena glumica i pevačica raskošnog glasa Snežana Savić. Iako nije odigrala veliku ulogu, rola majke koja želi da spreči venčanje ćerke sa neželjenim zetom Dobricom, naišla je na simpatije publike u Pozorištancu.

Opširnije...

Legendarni Ratko Tankosić: Osamdesete su bile zlatno doba

Još jedna komedija koja je do suza nasmejala Srbobrance i sve ostale ljubitelje igre na daskama viđena je u subotu, 28. oktobra 2017. godine. Pozorištancem su odzvanjali dugi aplauzi namenjeni akterima predstave ''Udaj se muški'' – Milošu Đorđeviću, Stefanu Urošu Tešiću, Predragu Koturu, Aleksandru Jovanoviću, Snežani Savić i Ratku Tankosiću.

Opširnije...

Snežana Savić sa još pet kolega glumaca stiže među Srbobrance

Nakon samo dvadeset dana od poslednje predstave u Srbobranu, Dom kulture pred ljubitelje igre na daskama donosi još jedno ostvarenje. Na pozornicu Pozorištanca se u subotu, 28. oktobra 2017. godine od 19 časova vraća komedija, a ovoga puta reč je o komadu ''Udaj se muški'' gde pored jedine glumice čuvene Snežane Savić, postavu čini još pet njenih kolega – Miloš Đorđević, Ratko Tankosić, Stefan Uroš Tešić, Aleksandar Jovanović i Predrag Kotur.

Opširnije...

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner