Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Porodica Pavlović iz Srbobrana dobija pomoć, stiže i Dačić

U okviru Regionalnog stambenog programa porodici Pavlović iz Srbobrana će u utorak, 23. maja 2017. godine biti isporučen građevinski materijal i to u dve faze, a tom prilikom će se prisutnima obratiti ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne intergracije izbeglica Ivica Dačić kao i predstavnik delegacije Evropske unije u našoj zemlji koja je najveći donator pomenutog programa.

Ukupno 16 porodica sa teritorije opštine Srbobran ovim regionalnim projektom dobilo je pomoć u visini po 9.000 evra, u građevinskom materijalu. Prva faza je u toku, a isporučeni građevinski materijal korisnici su u obavezi da ga ugrade kako bi ostvarili pravo na drugi deo pomoći, takođe u građevinskom materijalu.

Porodica Pavlović je odličan primer savesnosti i odgovornosti jer su među prvima deo prve faze radova.Dejan Pavlović, glava porodice koja će dobiti pomoć, je 1995. godine sa svojim roditeljima i bratom izbegao iz Hrvatske kada su se skućili u Bečeju, a kasnije su kupili manju kuću u Srbobranu. On sa ženom Slavicom ima tri maloletne ćerke, a dom od naboja koji su kupili pre devet godina bio je u veoma lošem stanju. Međutim, malo po malo od njega su napravili pristojno mesto za život.

Inače, porodica Pavlović je već u prvoj fazi isporuke dobila pun paket građevinskog materijala predviđen za novi krov, odžak, oluke, deo fasade, stolariju, hidroizolaciju, podove, plafone i  kupatilo.

U utorak, 23. maja, stići će mu unutrašnja i spoljna stolarija i gipsane ploče za nove plafone. U drugoj fazi, koja sledi vrlo brzo, odmah po završetku ugradnje materijala iz prvog dela, porodica Pavlović dobiće materijal za deo fasade,  kupatilo i laminat za podove.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner