Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Ubistvo u Srbobranu

Naš sugrađanin Janko Sokola (61) ubio je svoju suprugu Milenu Sokola (45), ispalivši joj metak u glavu.

Juče oko 13 sati Janko je ušao u kafanu „Moja želja“ u Srbobranu, koju je držala njegova žena Milena, njegovo ponašanje nije najavljivalo zločin. Tog trenutka, u kafani, sem pokojne Milene, nalazila su se dva gosta i konobarica. Janko je delovao prisebno, pozdravio je prisutne i hteo je da razgovara sa Milenom koja ga je zamolila da ne razgovaraju pred gostima i pozvala u magacin. Nekoliko trenutaka kasnije čulo se samo Milenino: „ne“ i pucanj. U kafani svi u šoku, a Janko izlazeći iz magazina sa pištoljem u ruci samo je rekao: „Nema više Milene. Ubio sam je, zovi policiju“, i stavivši pištolj za pojas, izašao iz kafane, seo na bicikl i otišao.

Kako se priča, Janko je, pre nego što je otišao do kafane, rekao sinu i ćerkici da idu do njihove kume, da će ih on odvesti. Te da  im je rekao: „Vi ćete ostati kod kume, a ja idem da vam ubijem majku“

Niko nije ni pretpostavio da će pretnu ostvariti jer su i ranije znali da se svađaju i da je Janko često samo pretio.


Gosti, nakon prvog šoka, odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Prema dostupnim informacijama Milena je davala znake života, ali je preminula na putu za bolnicu u Vrbasu.

Istragom je utvrđeno da je Janko nakon ovog zločina otišao kući, gde je ispalio je dva hica iz pištolja, gde je policija pronašla čaure. Pretpostavlja se da je Janko želeo da se ubije, ali da nije imao hrabrosti. Prilikom hapšenja policija je, profesionalno odradila posao, uprkos njegovom opiranju i pištolju ruci, brzo je bio savladan.

Šta je povod za ovu tragediju možemo nagađati. Ćinjenica je da su imali problema u braku, da je Milena želela razvod i da se pre tri nedelje preselila kod majke. Po svemu sudeći, Janko se sa tim nije mogao pomiriti. Poznavaoci njihovih prodičnih prilika kažu da je Janko bio ljubomoran i nasilan, mada mu Milena nije za to davala nikakvog povoda. U braku imaju dvoje dece od 10 i 12 godina, mada oboje imaju decu i iz prethodnih brakova.

 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner