Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Obeležena ''Dečija nedelja'', ''Zmaj Jovina'' škola organizuje prikupljanje stare hartije

''Dečija nedelja'' je zvanično završena 8. oktobra, a Osnovna škola ''Jovan Jovanović Zmaj'' iz Srbobrana je aktivno učestvovala u njenom obeležavanju. Direktorka ove osmoletke Erika Munjin Sokola podseća još da je u toku akcija ''Papriko'', gde deca prikupljaju staru hartiju, koju će u subotu, 14. oktobra doneti u školsko dvorište na merenje, a najbolji će dobiti poklone.

Čitava prethodna sedmica bila je u znaku dece, a svaka škola i vrtić su je obeležili na svoj način. Naša sagovornica koja se nalazi na čelu ''Zmaj Jovine'' škole ističe da su oni sa akcijama počeli u utorak, 3. oktobra kada su mališani iz nižih razreda crtali po asfaltu u parku na temu ''Želimo srećno detinjstvo''.

    - Sutradan su njihovi stariji drugari imali sportski dan, a takmičili su se u malom fudbalu i odbojci, dok su đaci od prvog do četvrtog razreda u četvrtak na poligonima imali razna nadmetanja. Poslednji radni dan u nedelji nam je prošao u znaku buvlje pijace koju smo zbog vremenskih uslova morali da održimo u zgradi, a ne na košarkaškom terenu kako je bilo planirano – podvlači naša sagovornica.

Ona podseća da se kao i svaki put u poslednjih nekoliko godina organizuje prikupljanje stare hartije, odnosno akcija ''Papirko'', a završni dan za kada je zakazano merenje je zakazan za subotu, 14. oktobar.

    - Deca po celom Srbobranu prikupljaju staru hartiju i tog dana će doći u školsko dvorište, doneti to što su skupili, a na licu mesto ćemo da sve to merimo vagom koju ćemo dobiti. Potom će se materijal tovariti na kamion i kasnije prodati. Najbolji sakupljači će od naših sponzora biti nagrađeni poklonima – kaže Erika Munjin Sokola i moli sve roditelje da dođu u subotu kako bi deci i nastavnicima pomogli da sve urade na vreme i kako treba.

Inače, tri dana kasnije, odnosno u utorak, 17. oktobra Osnovnu školu ''Jovan Jovanović Zmaj'' posetiće dečiji pesnik Radislav Jović.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner