Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Srbobran po treći put u ritmu Evrope, Paroški priželjkuje Tursku

Lokalna samouprava je u sredu, 4. oktobra 2017. godine po treći put zaključila ugovor sa organizacijom ''Srbija u ritmu Evrope'', a na taj način je obezbeđen nastup dece iz opštine Srbobran na ovom popularnom muzičkom takmičenju sledećeg juna gde se nadmeću predstavnici 20 opština i gradove naše zemlje.

Ugovore u zgradi lokalne samouprave potpisali su  predsednik Radivoj Paroški, glavni i odgovorni urednik muzičkog takmičenja ''Srbija u ritmu Evrope'' Igor Karadarević i direktor ove manifestacije David Makević.

Prvi čovek opštine Srbobran naglašava da je zajedno sa saradnicima zaključio da je nastup na ovom nadmetanju od velikog značaja za promociju opštine, ali i za decu koja na taj način mogu da se pojave pred širokim televizijskim auditorijumom. Inače, audicija je zakazana za decembar.

    - Isto tako, ''Srbija u ritmu Evrope'' omogućava čvršću vezu i kontakte sa određenim ambasadama u našoj zemlji. Insistirali smo da kroz ove aktivnosti postoje neki konkretni oblici saradnje sa državom koju ćemo predstavljati. Ima primera da su neke zemlje obezbedile određene sadržaje za opštine koje su nastupale pod njihovom zastavom. Učinićemo sve da naša deca imaju maksimalno dobre uslove u Srbobranu i da to ovekovečimo nekom koristi koja će nam značiti – poručio je Paroški.

On je ovom prilikom izrazio i želju da, ako je moguće, sledeće godine predstavljamo Tursku.

    - Prvenstveno iz razloga što ona ima svoj nacionalni fond za investiranje. Voleo bih da deca koja se budu takmičila mogu da kažu da su svojoj opštini obezbedili neki infrastrukturni objekat. Takođe bi bilo dobro da u ovom takmičenju učestvuje veći broj dece iz Srbobrana jer bi onda i interesovanje naših sugrađana bilo veće – naveo je Paroški i dodao da u našem mestu postoje dobri uslovi za organizaciju ovakvog takmičenja.

Glavni i odgovorni urednik muzičkog takmičenja ''Srbija u ritmu Evrope'' Igor Karadarević ističe da se oni trude da svoj posao rade dobro, kao i da iz godine u godinu budu što kvalitetniji.

    - Što se tiče opštine Srbobran dugujemo ogromnu zahvalnost jer imaju poverenja u nas i daju nam riliku da radimo sa njihovom decom. Trudimo se da ''Srbija u ritmu Evrope'' bude tradicionalna, najveća i najbolja po kvalitetu dečija manifestacija u državi. Nadam se da će deca Srbobrana biti profesionalci, radnici i da će nas slušati – podvukao je Karadarević.

Kako je još rekao, Srbija nažalost više nema ni jednu ovakvu manifestaciju, pa su oni zbog toga bez konkurencije, a najavljeni su i noviteti planirani za sledeću godinu.

    - Menjaćemo scenu, ako je grad Sombor imao 15 tona scene, u Nišu će biti oko 25 tona. Dakle, to je povećanje kapaciteta scenografije koja će tako biti lepša za oko i učesnike. Imamo pritisak gradonačelnika zbog toga što od 168 opština i gradova u Srbiji mi odaberemo 20, ali sledeće godine će biti isto. Takođe, ja više neću biti voditelj, pošto ne mogu to više da radim – tvrdi Karadarević.

Prema njegovim rečima, saradnja sa RTS-om je završena nakon prošlogodišnjeg izuzetno lošeg televizijskog prenosa sa takmičenja u Ćupriji.

    - ''Srbija u ritmu Evrope'' radi svoj deo posla kako misli da treba, mi stvaramo svoj svet i nadam se da će ovo jednog dana biti pandan Dečijoj pesmi Evrovizije. Želimo da negujemo jezike Evrope i da se deci u svim država da prilika da učestvuju pred širokim auditorijumom. Puno mi je srce kada ona odu na nacionalnu televiziju – zaključio je Igor Karadarević.

Direktor ovog jedinstvenog muzičkog takmičenja David Makević otkriva da će ovog puta on biti zadužen za kontakte sa ambasadama iz razloga što smatra da treba da se radi i u realizaciji drugih projekata. 

    - Potrebno je da lokalna samouprava ima ciljeve u smislu projektnih aktivnosti, da tu bude jedan zatvoreni krug kako bismo pred određene fondove izašli sa makar nekim planom i programom. ''Srbija u ritmu Evrope'' je zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa opštinom Srbobran i činjenicom da smo treći put zajedno – kazao je Makević uz napomenu da će bez obzira na državu koju budu predstavljala deca iz opštine Srbobran, uz njihovu pomoć, lokalna samouprava moći da zakuca na vrata bilo koje ambasade.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner