Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Đake u školi ''Vuk Karadžić'' dočekali rekonstruisani parketi

Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' iskoristila je letnji raspust kako bi rekonstruisala parkete u svim učionicama, kancelarijama i pripremnim prostorijama i tako spremna dočekala početak nove školske godine.

Ovaj veliki posao je predviđen budžetom škole, a finansirala ga je lokalna samouprava, a kako kaže direktorka ove ustanove Julkica Popović, svakog leta urade nešto.

    - Sada smo morali da kompletan nameštaj iznosimo napolje i da ga čuvamo u hodnicima, posebno skuplju opremu, poput računara. Međutim, naši radnici su uspeli da sve vrate na vreme i tako pripremljeni dočekamo učenike – poručuje naša sagovornica.

Predsednik opštine Radivoj Paroški je iskoristio prijem prvaka da obiđe učionice i tom prilikom zapazio da su one sada izgledaju veoma dobro.

    - Ova škola je uvek bila primer za dobru organizaciju i urednost. Sada je urađen ovaj deo posla, aa za dogledni period ćemo verovatno ući u neku drugu rekonstrukciju i adaptaciju. Nama u lokalnoj samoupravi je cilj da sve škole u opštini Srbobranu imaju dobre uslove za rad, što tražimo prilikom izrade budžeta, ali i na druge načine – ističe Paroški i dodaje da je kroz zajednički razgovor sa direktorima pre početka školske godine zaključeno da postoji tendencija pada broja učenika što je po njemu veoma zabrinjavajuće.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner