Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Srbobran obeležava Evropsku nedelju mobilnosti, voziće se biciklom do Beljanske bare

Evropska nedelja mobilnosti i ove godine će se od 16. do 22. septembra u opštini Srbobran obeležiti, između ostalog, turnirom u odbojci, vožnjom biciklovima do Beljanske bare, bazarom zdravlja i izložbom crteža osnovaca na zadatu temu.

Pozivaju se svi građani opštine Srbobran da učestvuju u ovoj globalnoj kampanji, a ovogodišnje aktivnosti pokrivaće različite uzraste, od predškolskog pa do onih najstarijih, kako bi se pokrenuli i podstakli  da razmišljaju na ovogodišnju temu ''Čista, zajednička i pametna mobilnost''.

Poseban akcenat stavlja se na najznačajniju aktivnost Evropske nedelje mobilnosti koja će se održati  u nedelju 17. septembra 2017. godine u 15 časova i 30 minuta. Nakon rekreativne vožnje biciklima do parka prirode Beljanska bara, u saradnji sa preduzećem ''Vode Vojvodine'' održaće se kratko predavanje o zaštićenom parku prirode, kao i vožnja čamcima po Beljanskoj bari za sve zainteresovane.

Takođe, u organizaciji Udruženja "Plavi krug" biće urađeni preventivni lekarski pregledi (merenje šećera u krvi i krvnog pritiska), a za sve učesnike je obezbeđena voda. Pored toga, celokupan događaj obezbeđivaće MUP Srbobran kao i Dom zdravlja ''Đorđe Bastić''. Povratak je planiran oko 19 časova.

Evropska nedelja mobilnosti 16 – 22. septembar 2017.

Subota, 16. septembar 2017.

10.00 - Trg republike, turnir u odbojci

Nedelja, 17. septembar 2017.

15.30 - Skup u parku ispred zgrade Opštine, vožnja biciklom od Srbobrana do parka prirode Beljanska bara (oko 6 km), uz policijsku pratnju, bazar zdravlja u organizaciji ''Plavi krug'' Srbobran, a organizatori su predvideli i vožnju katamaranom po Beljanskoj bari

Ponedeljak, 18. septembar 2017.

10.00 - Trg republike, javno vežbanje dece predškolskog uzrasta

Sreda, 20. septembar 2017.

10.00 - Osnovna škola ''Vuk Karadžić'', izbor najboljih crteža i izložba na temu - ''Moje mesto bez automobila''

Petak, 22. septembar 2017.

Od 7.00 do 11.00 - ''Car free day'' - zatvaranje Zmaj Jovine ulice

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner