Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Montažne kuće za tri izbegličke porodice

Tri izbegličke porodice iz Srbobrana, Turije, odnosno Nadalja dobile su isto toliko montažnih kuća koje su im dodeljene u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa (RSP), a potpisivanje ugovora organizovano je u Maloj sali Opštine u utorak, 15. avgusta 2017. godine.

Njihova vrednost je 20.000 evra i poseduju spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju, trpezariju, terasu, predsoblje i komplet opremljeno kupatilo. Vlasnici jedino moraju da obezbede nameštaj i plate priključenje vode i struje za kuću koja se prostire na oko 50 metara kvadratnih.

Jedna od onih koja je ovim putem rešila stambeno pitanje je Gospava Malešević koja ističe da je presrećna i da je zahvalna svima koji su učestvovali u ovom projektu.

    - Nakon 25 godina sam dobila kuću i mnogo mi znači jer sam do sada živela u lošim uslovima. U kući ću biti zajedno sa sinom, a mogu da kažem da su svi uslovi ispunjeni – poručuje naša sagovornica.

Proceduru dodele montažnih kuća vodio je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, uz tehničku podršku Opštinskog povereništva ovog tela i lokalnu samoupravu.

Prema rečima Mirka Ćurčića iz firme Monter gradnja koja radi na projektu Regionalnog stambenog programa kuće koji oni prave u Ivanjici zadovoljavaju sve standarde.

    - One su tople i udobne za stanovanje i život. Vlasnici će dobiti i upotrebnu dozvolu sa energetskim pasošem – govori Ćurčić.

Predstavnik jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru koja uz Komesarijat za izbeglice sprovodi program RSP u Srbiji Radomir Kosojević objašnjava da su dve kuće došle do kraja izgradnje i da su korisnici ušli u posed.

    - Sledeći korak je na njima, da te kuće priključe na infrastrukturu, dobiju upotrebnu dozvolu i krenu u novi život. Pomenuti stambeni objekti su u okviru drugog potprojekta, zajedno sa još 130 kuća na teritoriji Srbije, a uskoro se očekuje završetak treće kuće koja se nalazi u Nadalju – zaključuje Kosojević.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner