Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Fenjveši poklanja programski paket za poljoprivredno gazdinstvo

Magistar Ištvan Fenjveši pokloniće jedan programski paket za poljoprivredno gazdinstvo sa teritorije opštine Srbobran licu koje ga je najkasnije registrovalo tokom prethodne, 2016. godine.

Svi zainteresovani bi trebali da kopiju te registracije odnesu u Mesnu zajednicu do petka, 11. avgusta, a komisija će potom, na osnovu datuma, ustanoviti ko će dobiti računarski program koji će im pomoći u vođenju gazdinstva. Odabrana osoba će imati obuku za njegovo korišćenje i taj program biće instaliran na njen kompjuter.

    - Ako je nekim slučajem to gazdinstvo i ove godine izlicitiralo državno zemljište, moći će kroz taj program da vodi i knjigu polja. Dogovorio sam se sa mojim prijateljima da iznenadimo naše sugrađane – poručuje Ištvan Fenjveši i dodaje da taj program nije povezan onlajn, jer su oni koji su izlicitirali državno zemljište mogli da biraju između toga hoće li na stari način da vode evidenciju ili kroz softver.

Inače, pomenuti  program može da se kupi po ceni od 150 evra.

Kao što smo već pominjali, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) organizovaće informatičku obuku za zainteresovane poljoprivrednike iz naše opštine, a Fenjveši kaže da mu je da drago što je lokalna samouprava prepoznala potrebnu za time.

    - Sa softverom olakšavate gazdovanje na vašim poljima. Možete evidentirati sve poslove, koliko ste nečega potrošili, kakvi su bili prinosi i slično. Kada nauče da koriste računar za sopstvene potrebe, oni će moći iz svojih domaćinstva da se prijave za određene projekte koje raspisuje Ministarstvo poljoprivrede ili Sekretarijat – podvlači naš sagovornik.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner