onair

Sledi dečija predstava, tri filma i likovna kolonija

Sledi dečija predstava, tri filma i likovna kolonija

Programu ''Kulturnog leta'' u organizaciji srbobranskog Doma kulture...

Akademik traži nove šampione

Akademik traži nove šampione

Košarkaški klub Akademik iz Srbobrana vrši upis novih članova za...

Goran Sultanović: Moj kabare nije za ljude koji gledaju

Goran Sultanović: Moj kabare nije za ljude koji gledaju "Parove"

Kultni kabare "Ja pevam svoj bluz" našeg čuvenog glumca Gorana...

Pecaroši iz cele Srbije okupirali Veliki bački kanal

Pecaroši iz cele Srbije okupirali Veliki bački kanal

Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Srbobran bilo je domaćin...

Srebro oko vrata: Ivana Curaković sa juniorkama druga u Evropi

Srebro oko vrata: Ivana Curaković sa juniorkama druga u Evropi

Nisu uspele naše juniorke (do 18 godina) da slave u finalu Evropskog prvenstva u...

 • Sledi dečija predstava, tri filma i likovna kolonija

  utorak, 15 avgust 2017 13:57
 • Akademik traži nove šampione

  utorak, 15 avgust 2017 13:21
 • Goran Sultanović: Moj kabare nije za ljude koji gledaju "Parove"

  utorak, 15 avgust 2017 12:48
 • Pecaroši iz cele Srbije okupirali Veliki bački kanal

  ponedeljak, 14 avgust 2017 14:50
 • Srebro oko vrata: Ivana Curaković sa juniorkama druga u Evropi

  ponedeljak, 14 avgust 2017 13:18

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine organizovaće kratku edukaciju i prezentaciju konkursa za razvojne kredite i fondove koji su dostupni privrednicima i poljoprivrednicima u našoj sredini, u ponedeljak 20. marta 2017. godine u 16 časova u Maloj sali Skupštine opštine Srbobran.

Član Opštinskog veća zadužen za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Radivoj Debeljački kaže da će prisutni moći da dobiju informacije o tome sa čime raspolažu i gde mogu da konkurišu za sredstva koja mogu da im obezbee bolju produktivnost u radu.

    - Mi sada imamo različite aktuelne vrste konkursa preko Sekretarijata za poljoprivredu i pozvao bih sve poljoprivrednike da ako imaju ideje za poboljšanje uslova svog poslovanja i rada da se nam se jave ili ako mogu sami da konkurišu  za sredstva da pogledaju na sajtu koji su konkursi raspisani, kako mogu da se prijave i šta je potrebno od dokumentacije – poručuje Debeljački.

Po njegovim rečima, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj razmišlja i o preduzetništvu u Srbobranu, pa je tako za naredni period predviđeno da se iz lokalnog budžeta izdvoje sredstva za konkurs u privredi i preduzetništvu, ali o tome će obavestiti sve kada u narednom periodu kada se završe sve pripremne aktivnosti vezane za to.

    - Za sada je načelna ideja da se pomogne onim ljudima koji tek žele da započnu svoj posao ali i onima koji već imaju proizvodnju i žele da poboljašaju svoj rad – govori naš sagovornik.

On ističe da se uglavnom radi o kreditnim linijama gde su veoma su niske kamatne stope koje oni daju i da to ne postoji ni u jednoj poslovnoj banci koja funkcionište na teritoriji pokrajine Vojvodine.

    - Ti krediti su u rasponu od dva do tri posto na godišnjem nivou. Najatraktivniji su kratkoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu. Mogu biti vezani za obrtna sredstva, za nabavku opreme ili recimo za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, ali i za one stvari koje su neophodne za bolje i uspešnije bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom – ocenjuje Debeljački.

Član Opštinskog veća zadužen za lokalni ekonomski razvoj  ističe da su gotovo sve oblasti pokrivene, ali da možda ne koristimo dovoljno te fondove koji su nam dostupni i da naši poljoprivrednici teže mogu očekivati da dobiju pun iznos sredstava za onaj deo gde žele da poboljšaju svoju proizvodnju, već moraju da gledaju da to bude neka vrsta sredstava koja može da im pomogne, ali da na neki način to bude povoljno za njih.

    - I to su upravo ovi krediti koje nudi Razvojni fond. Mnogi poljoprivrednici i preduzetnici u Vojvodini ih koriste, a u Srbobranu se ne koriste u dovoljnoj meri i ovo je prilika da čujemo na koji način je to moguće. Različita je vrsta dokumentacije koju treba popuniti i dostaviti, ali Razvojni fond i KLER nude pomoć. Znači da onaj ko je zainteresovan može da dođe u našu Kancelariju ili da se čak javi direktno Razvojnom fondu kako bi im se pomoglo u popunjavanju prijave – zaključuje Debeljački.

Darko Vujinović

O Srbobranu pišu i

Go to top