Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Radivoj Paroški predsednik SO Srbobran.

 

Odbornici, lokalne skupštine u Srbobranu, odlučili da Radivoj Paroški bude novi predsednik Skupštine opštine Srbobran. Dvedeset odbornika juče je glasanjem potvrdilo svoju volju da ih u narednom periodu predstavlja i sednicama predsedava Paroški. Odloženi prenos delova sednice emitujemo danas u 17,00 časova.

Odborničke grupe SPS-a i SNS-a zatražile se smenu dosadašnjeg predsednika Skupštine Željka Bogojevića. Kako je Bogojević na samoj sednici podneo ostavku, nije vođena rasprava, o njegovoj smeni, već je samo konstatovana ostavka, a nakon čega se skupština sa velikom većinom opredelila da predsednik skupštine u narednom periodu bude Radivoj Paroški.

Umesto Ištvana Fenjvešija, novi član Opštinskog veća zadužen za međunarodnu i regionalnu saradnju i Nacionalni investicioni plan je Vladimir Nikolić. Milorad Subić postao je novi član Opštinskog veća za mesne zajednice, verske zajednice i nacionalne manjine, a Radivoj Debeljački zadužen je za resor informisanja.

Ulaskom SNS-a, došlo je i do promena u sastvu Opštinskog veća, koje je sada popunjeno sa dva resora koja do juče nisu imenovana, i sada Opštinsko veće ima svih 11 članova.

Skupština je pre godinu dana, na sednici od 25.02.2014. godine, izglasala izmene statuta opštine Srbobran, prema kojima Opštinsko veće broji 11 članova, istom odlukom je predviđeno da Predsednik opštine ima pravo da postavi i dva svoja pomoćnika, jednog zaduženog za ekonomski razvoj, finansije i javne službe, a drugog za urbanizam i energetsku efikasnost, ova dve pozicije do sada nisu popunjene.

 

 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner