Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Veća uključenost u lokalnu zajednicu osoba sa invaliditetom!

 

Društvo "Biser" organizuje rad DNEVNOG BORAVKA kao usluge socijalne zaštite i usluge na lokalnom nivou.

 Biserov dnevni boravak pružiće uslugu svima kojima je ona potrebna. Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 28. februara 2015. godine. Udruženje "Biser" prijave prima svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 časova telefonom na broj 021/732-557.

U dnevnom boravku korisnici uče životne veštine i razvijaju svoju samostalnost. Ovde svi imaju priliku da steknu prijatelje, druže se i zabave. Kroz aktivnosti dnevnog boravka podstiče se veća uključenost u lokalnu zajednicu osoba sa invaliditetom.

"Usluga dnevnog boravaka postoji u opštini već deset godina ali je rad bilo uvek bio pod znakom pitanja i zavisio od uspeha ili neuspeha pojedinih projekata. Sada to više nije slučaj. Zahvaljujući ovoj podršci, biće omogućen rada dnevnog boravka, licenciranje i održivost usluge" - kaže Slavka Popić, predsednica Udruženja Biser.

Opština Srbobran je u 2015. godini prvi put podržala rad Dnevnog boravka za mentalno nedovoljno razvijene osobe kao uslugu socijalne zaštite i istu uvrstila u redovno finansiranje u svom budžetu. Na ovaj način je pokazala svoju senzibilnost, razumevanje i  uvidela značaj podrške i prihvatanja osoba sa smetnjama u razvoju u lokalnoj sredini. 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner