Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Prevara

Iz društva „Biser“ apeluju na građane da ne nasedaju na prevaru koja se već izvesno vreme događa u Srbobranu.

Na teritoriji opštine Srboboran neko neosnovano sakuplja novac kao pomoć ovom udruženju. Iz Bisera poručuju da oni sa tim osobama nemaju nikakavu vezu, te da neko neovlašćeno sakuplja novac, lažno predstavljajući da prikupljena pomoć ide Biseru.

Udruženje za pomoć mentalno neodovoljnorazvijenim osobama "Biser" Srbobran nije ni u kakvoj vezi sa tim osobama i sredstva koja građani daju ovim ljudima neće biti usmerena Biseru.

 „Veoma nam je važno da se sa ovom informacijom upoznaju stanovnici opštine,  zato što smo od pojedinaca koji su dali novac, dobili informaciju da su bili u uverenju da su dali Udruženju Biser i da su zato i učinili donaciju.“- kaže Slavka Popić, predsednica Bisera.

Bez jasnog predstavljanja i upoznavanja svakog ko daje novac, za koga ga daje i u kakve namene, građani se dovode u zabludu, a  udruženju „Biser“ donose negativnost. 

Nije problem da neko, ukoliko ispunjava zakonom predviđene uslove, a javno i transparento kaže za čega sakuplja novac to i čini. Ali je dužan da nikoga ne dovede u zabludu i da nikome ne otežava položaj u društvu, kao što to čine ovim prevarama, udruženju Biser. Treba podsetiti da Društvo Biser nikada nije na ovaj način sakupljao pomoć za svoj rad i žalosno je da prevaranti koriste decu ometenu u razvoju za zaradu.

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner