Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Nadaljčani u Beogradu

Povodom nastupajuće Dečje nedelje, deca iz dečjeg vrtića  „Bubamara“ i prvog razreda osnovne škole iz Nadalja, njih četrdeset  troje, posetilo je u četvrtak „Dino park“- izložbu dinosaurusa koja je postavljena na Kalemegdanu.  
Iako ih je iz Nadalja ispratila kiša, u Beogradu ih je dočekalo sunce i vedro vreme i bilo im pratilac čitavog dana. Deca su uživala i divila se eksponatima dinosaurusa u prirodnoj veličini. Izložba je humanitarnog karaktera, a prihod od ulaznica je namenjen za rekonstrukciju obdaništa u Svilajncu,  koji je stradao u majskim poplavama. Na veliku radost i dece i njihove vaspitačice, na Partizanovom košarkaškom terenu je i zvanično počela dečja manifestacija međunarodnog susreta dece Evrope,  „Radost Evrope“, čijem su otvaranju i oni prisustvovali. Ispratili su svečani defile dece iz 18 zemalja Evrope, u tradicionalnim nošnjama, sa simbolima svojih zemalja i sa njima zajedno pevala i igrala.
  Vrtić „Bubamara“ se zahvalila i gospodinu Boretu Kutiću, koji im je obezbedio prevoz za odlazak u Beograd, kao i užinu i vodu.
 
Tekst i foto:Danijela Milicic Trebaticki
 
 
     
 
 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner