Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Biseru i biserčićima srećan 10. rođendan!

Septembar u „Biseru“

NIS- Naftna Industrij Srbije, je prihvatila Biserov projekat „I ja mogu više“ u kome su predvideli organizaciju jednodnevne likovne kolonije u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika „Art“ iz Srbobrana. Danas su zajedno bili na „Katai salašu“. Na ovoj jednodnevnoj umetničkoj koloniji učestvovalo je 24 umetnika, 8 iz „Arta“, 14 iz „Bisera“, a imali su i dva gosta. Radove koji su nastali na ovoj umetničkoj koloniji, umetnici su poklonili „Biseru“.

I ove godine, mesec septembar je u Biseru  jedan od najaktivnijih meseci  u godini. To je mesec kada  slave rođendan, a ovog 30. septembra slave i deset godina uspešnog rada.

Desetogodišnjicu obeležavaju i formiranjem „Kluba ljubitelja Bisera“ uz organizaciju javnog predstavljanja svoga rada. U utorak, 30. septembra, će na postavljenim štandovima deliti flajere o „Biseru“ i informisati građane o svojim aktivnostima. Ovo će biti i poziv svim građanima da ih upoznaju, ali i da im se pridruže bez predrasude.

Tri dana, od 25. do 27 septembra, članovi Bisera su gosti kod prijatelja iz udruženja „Izida“ u Feketiću, na njihovom drugom kampu “Sve za njih, ništa umesto njih” gde učestvuju zajedno sa drugim osobama sa invaliditetom na zanatskim radionicama: krojačkim, grnčarskim, i gde uče i stiču veštine, između ostalog i da prave domaći sapun…

Od septembarskih aktivnosti Bisera izdvajamo i Mini olimpijadu u Zrenjaninu koja je bila dobra prilika da se kroz takmičenja pokaže šta mogu srbobranci. U subotu 13. septembra članovi društva Biser bili su na Mini olimpijadi u Zrenjeninu koja se već osam godina održava na regionalnom nivou pod nazivom “Uprkos svemu, uhvati život”. Bilo je medalja i diploma, ali i poslednjeg mesta. Važno je učestvovati!, -poručuju iz Bisera.

Sreda, 10. septembra, bio je dan kada su članovi društva Biser imali razloga da budu više nego ponosni.Prijavili su se da učestvuju u takmičenju “Izađi mi na teglu” imajući želju da se čuje i za njih i njihovo društvo, da pokažu da i oni mogu i ajvar da prave. Naravno, imali su i posebno za njih prilagođen recept. I gle, čuda, ne samo da su učestvovali već su o mišljenu žirija ajvar pripremili fantastično i osvojiše treće mesto. Manifestacija “Izađi mi na teglu” za njih je bila jedno zaista novo iskustvo.

U ovoj maloj retrospektivi septembarskih aktivnosti društva Biser treba  reći i da su prvi pet dana, ovog meseca, četiri člana, i to dva odrasla i dva deteta, učestvovala u programu Saveza udruženja za pomoć MNRO Republike Srbije u programskoj aktivnosti pod nazivom “Mala škola za roditelje”. Znanja i iskustvo, kako kažu, koje su tamo dobili kako od stručnjaka tako.i drugih učesnika su dragocena.

Biseru i biserčićima srećan 10. rođendan!

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner