Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Koje portale čitaju građani Srbobrana

Radio Srbobran, sem emitovanja programa na FM području, emitovanja u kablovskom sistemu, građane informiše i preko dva internet portala, www.radiosrbobran.info i www.vajdasagiradio.info  Kakva je posećanost naših sajtova i gde se nalazimo u okviru grupe portala koji informišu građane srbobranske opštine, saznajemo na Alexa.com.

Donosimo rejting i posećenost sajtova Radio Srbobrana u poslednja tri meseca u okviru nacionalnog rangiranja za Srbiju. Prema rangiranju Alexa.com, portal ww.radiosrbobran.info je u poslednja tri meseca najposećeniji sajt u Srbobranu, ali i sa najdužim zadržavanjem njegovih čitalaca na portalu.

Alexa rang predstavlja rangiranje veb-sajtova na osnovu posećenosti. Alexa rang se izračunava na osnovu dva pokazatelja posećenosti: 

1.Broj posetilaca. Koliko ljudi je posetilo veb-sajt? 

2.Broj pregledanih strana veb-sajta. Koliko strana su posetioci pogledali na sajtu? Da li su posetili samo jednu stranu, pogledali i otišli sa sajta ili su se zadržali na sajtu i otvorili više strana?

Alexa na osnovu kombinacije ova dva pokazatelja rangira veb-sajtove. Alexa rang se bazira na posetama zabeleženim u toku poslednja tri meseca. Gugl ragiranje se određuje na osnovu broja i kvaliteta dolaznih linkova sa drugih sajtova ka pojedinačnoj veb-strani sajta, a ne broja posetilaca. Alexa Rang se temelji na broju poseta.

 

Prema rangiranju ovog reprezentativnog sajta, koji rangira sajtove na globalnom i nacionalnim nivoima, između više od 56.000 sajtova, koliko je registrovano u Srbiji, naš sajt nalazi se na 1.880 mestu i ispred je svih sajtova koji pišu o lokalnim temama. Ono što nam je posebno važno da posetioci provode i najviše vremena na sajtu u proseku oko 12 minuta, i u proseku otvore 5,3 strane. Posećenost sajta za poslednja 3 meseca porasla je za čak 400%, dok svi ostali sajtovi beleže pad broja posetilaca. 

1.    WWW.radiosrbobran.info

  1,880   Daily Pageviews per Visitor   5.30 400.00% Daily Time on Site  11:56

_____________________________________________________________________________

2.     www.srbobran.net

       2,216   Daily Pageviews per Visitor  1.90  28.29%   Daily Time on Site  3:16

_____________________________________________________________________________

3.     www.srbobran.rs

    3,417  Daily Pageviews per Visitor  2.20  14.84%  Daily Time on Site 2:14  

____________________________________________________________________________

4.      www.szenttamas.rs

     6,876  Daily Pageviews per Visitor  1.10    7.00%   Daily Time on Site  0:44

_____________________________________________________________________________

5.     www.vajdasagiradio.info

 7,296  Daily Pageviews per Visitor 1.60   43.56%  Daily Time on Site 1:18  

 

 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner