Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Uginule ribe plutaju Krivajom!

Nakon ekološkog zagađenja Velikog bačkog kanala, koje je prouzrokovao NIS, danas uočeno još jedno zagađenje u Srbobranu.

Masovni pomor ribe desio se u reci Krivaji u Srbobranu, neposredno pored stare Elanove klanice. Zagađena voda u Krivaji izazvala je pomor ribe u velikoj količini, a preostala riba davi se u zagađenoj vodi.

Zagađenu Krivaju po prijavi građana, obišla je opštinska inspektorka Nada Nađ, koja je o ovom zagađenju obavestila nadležnu vodnu inspekciju, a kojaima obavezu da utvrdi ko je zagadio vodu u Krivaji. Trenutno se radi uzorkovanje vode.

Kako je javnosti poznato, da je Krivaja zagađena u njenom gornjem toku, na teritoriji opštine Mali Iđoš, obilaskom terena utvrđeno je da zagađena voda iz te susedne opštine još nije stigla u Srbobran. Po svemu sudeći ovu reku je zagadio neko sa teritorije naše optine.

Ekološki pokret Srbobrana sumnja da je zagađivač farma industrije mesa "Matić", čiji otpad se ispušta u reku, kod Subotičkog puta i iz Feketića, pre brane. Prema rečima Dragana Kurjačkog iz Ekološkog pokreta, opasnost se nalazi u činjenici da ljudi dolaze i odnose polumrtvu ili mrtvu ribu i koriste je u "ko zna kakve svrhe". 

 

 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner