Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Centar za socijalni rad: Jednokratna pomoć u vidu hrane i novca deliće se u petak i subotu

Lokalni Centar za socijalni rad će u petak, 27. i subotu, 28. oktobra 2017. godine u prostorijama stare ''Elanove'' direkcije u periodu od 9 do 14 časova deliti džakove krompira i luka svojim korisnicima, dok će se u objektu pomenute socijalne ustanove u subotu u istom terminu pojedincima i članovima porodica davati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1.500 dinara.

Pomoć opštine u vidu osnovnih životnih namirnica iznosi ukupno 30 tona hrane, odnosno 18 tona krompira i 12 tona luka. Korisnici iz Turije će njima obezbeđenu količinu dobiti u Srbobranu, dok će Nadaljčani svoju pomoć u naturi moći da preuzmu u svom mestu u organizaciji Mesne kancelarije u utorak, 31. oktobra od 11 do 14 časova, ali će, ako to žele da učine ranije, hranu moći da preuzmu i u Srbobranu u predviđenom terminu.

Osnovne životne namirnice dobiće svi korisnici socijalne novčane pomoći, zatim sva lica kojima je u međuvremenu doneto rešenje o priznavanju prava, kao i značajan broj pojedinaca i porodica za koje Centar za socijalni rad zna da povremeno ostvare pravo ili je poznato da žive na margini siromaštva i gde bi im ta pomoć značajno poboljšala kvalitet života tokom zime.

    - I ove kao i prethodnih godina, pomoć će dobiti jedan broj penzionera sa najnižim primanjima, oni koji su nam se obratili i oni za koje smo uradili socijalne karte. Mislim da je količina hrane dovoljna da pomognemo našim građanima – poručila je direktorka socijalne ustanove Biserka Veselinović.

Novčanu pomoć od 1.500 dinara koja će se deliti u subotu, 28. oktobra u prostorijama Centra za socijalni rad (9-14 časova) i za čije namene je lokalna samouprava izdvojila ukupno 800.000, dobiće 430 lica, a posebna pažnja posvećena je onima koji su se radno angažovali primenom uredbe o socijalnoj uključenosti korisnika socijalne novčane pomoći tokom tekuće godine.

    - Misli se na društveno korisni rad i ljude koji su ovoj zajednici bili na usluzi kada je to bilo potrebno. Bilo je naznaka da će taj rad biti nagrađen, pa smo ovu priliku iskoristili i u tu svrhu – podvukla je Veselinović.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner