Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Učenici trećeg razreda posetili Spomen kuću pisca Nandora Giona

Učenici III 1 odeljenja Osnovne škole ''Jovan Jovanović Zmaj'' su zajedno sa svojom učiteljicom Snežanom Stanojev u petak, 13. oktobra 2017. godine posetili Spomen kuću pisca Nandora Giona u Srbobranu, a njihov domaćin bio je koordianotor rada sa decom Ištvan Fusko.

Ovo je već tradicionalna poseta dece trećeg razreda pomenute škole, a tokom dva nastavna časa mališani su se zabavljali i pravili ukrasne ptice od kolaž papira koja će krasiti njihove učionice. Fusko je za naš radio rekao da se nastoji raditi na temu koja je povezana sa Srbobranom.

    - Učiteljica Snežana je pažljivo pročitala sve Gionove knjige i došla je do zaključka da se u njima pominje 65 vrsti ptica. Želimo da povežemo tu temu, pa su recimo, na prošloj radionici tema bili kormorani koje su deca pravila od gline – istakao je Ištvan Fusko.

Prema njegovim rečima, ova deca koja pohađaju treći razred su već navikla da dolaze u Spomen kuću srbobranskog pisca i svaki put uživaju.

 

    - Prvi čas ozbiljno rade, a na drugom već vole da trče po dvorištu i osećaju se kao domaći. Počeli smo sa ova dva srpska razreda i mislim da ćemo nastaviti sa njima. Možda se još neko javi jer ova kuća je otvorenog tipa, i ja ću doći kad imam vremena da pomognem što se tiče umetničkog dela – jasan je naš sagovornik.

Kako nam kaže, planira se da se napiše ozbiljniji projekat za budućnost.

    - Prvog časa se ništa ne bi radilo, već bi se obilazila opština Srbobran i skupljao materijal za temu, a kad se to desi, bilo bi dobro da bude obiman kako ne bi mogao da obradi za dva školska časa, nego da traje i po tri puta dva časa – naglašava Fusko i dodaje da je nastavak saradnje svakako u planu.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner