Ljudi se danas više nego ranije obraćaju za pomoć psihologu

U našem društvu postoje predrasude o odlasku kod psihologa, ali primećene su pozitivne promene u stavovima građana, pa se oni danas, u značajno većem broju nego ranije, obraćaju za pomoć kada imaju smetnje, poteškoće ili krize, navodi za naš radio psiholog Zorica Paroški.

Opširnije...

Rad vaspitačice iz Nadalja zapažen na Tari

Na stručnim susretima Saveza udruženja vaspitača Srbije koji je održan na Tari od 7. do 10. decembra 2017. godine među predškolskim ustanovama učesnicima iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, našla se i Predškolska ustanova ''Radost''iz Srbobrana.

Opširnije...

''Dani Deda Mraza'' u Bečeju

Turistička organizacija opštine Bečej na Gradskom trgu organizuje petodnevnu manifestaciju ''Dani Deda Mraza'' koja će se održati od utorka, 26. do subote, 30. decembra 2017. godine.

Opširnije...

Obaveštenje za ratne veterane iz 1999. godine

Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Srbobran poziva sve one koji su učestvovali u ratnim dejstvima 1999. godine, a da im je to upisano u vojnu knjižicu, da se jave u njihovu kancelariju na Trgu republike broj 4 u Srbobranu ili da pozovu broj telefona koji je istaknut na njihovim vratima.

Opširnije...

Besplatni preventivni pregledi do kraja meseca

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u srbobranskom Domu zdravlja ''Dr Đorđe Bastić'' biće organizovana svakog ponedeljka, srede, petka i subote od 8 do 12 časova do kraja decembra, poručila je predsednica lokalne Skupštine Milena Alargić prilikom gostovanja na našem radiju.

Opširnije...

Čija je naša zemlja? (drugi deo)

Zemljoradnička zadruga Nadalj bavi se semenskom proizvodnjom, prvenstveno semenskog kukuruza koji je visoko profitabilna kultura. Posle situacije sa vraćanjem državnog zemljišta Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Bačko Gradište, svi zaposleni su uplašeni zbog neizvesne budućnosti, a poslednja nada je da Upravni sud potvrdi da Agencija za restituciju može ponoviti postupak.

Opširnije...

Čija je naša zemlja? (prvi deo)

Zemljoradnička zadruga Nadalj nalazi se u velikom problemu. Nakon što je Agencija za restituciju donela rešenje o vraćanju državnog zemljišta od 35 hektara Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Bačko Gradište, dovodi se u pitanje opstanak zadruge i egzistencija 30 porodica koje od nje žive.

Opširnije...

''SD Tekstil'' ima u planu širenje pogona u Srbobranu

Kompanija za proizvodnju radnih uniformi ''SD Tekstil'' iz Stare Pazove koja u Srbobranu radi nepunih godinu dana ima u planu da svojim sredstvima izgradi halu u ovdašnjoj industrijskoj zoni i tada bi na tom mestu posao moglo da dobije i do 200 ljudi.

Opširnije...

Bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća

Mala i srednja preduzeća sa teritorije opštine Srbobran dobila su bespovratna sredstva kao podsticaj od lokalne samouprave koja je za tu namenu obezbedila ukupno 3,5 miliona dinara, a svečano potpisivanje ugovora sa privrednicima održano je u ponedeljak, 4. decembra 2017. godine u Maloj sali opštine Srbobran.

Opširnije...

Deca obradovana paketićima za Mikulaš

Klub za negovanje tradicije svih naroda i narodnosti opštine Srbobran je u utorak, 5. decembra 2017. godine u Pozorištancu po 21. put povodom Mikulaša (Sveti Nikola) organizovao podelu paketića najmlađoj deci.

Opširnije...

baner

vremenska prognoza

Mostly Cloudy

18°C

Srbobran

Mostly Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 11.27 km/h

  • 11 Apr 2016

    Mostly Clear 18°C 8°C

  • 12 Apr 2016

    Sunny 24°C 9°C

O Srbobranu pišu i