Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Srbobran domaćin najveće trke u konjičkom sportu

Srbobran će po prvi put u istoriji biti domaćin najveće trke u konjičkom sportu, 90. srpskog kasačkog derbija koji će se održati u subotu, 19. avgusta 2017. godine sa početkom u 15 časova.

Predsednik konjičkog kluba ''Vranac'' Željko Vujanović objašnjava da je to vrh karijere svakog sportskog grla, jer se trči jednom u životu i to isključivo generacija stara četiri godine.

    - Zbog toga ima naziv trka života, a ona se sastoji iz tri dela. Prvi na redu bio je probni derbi koji se održao 9. jula u Srbobranu, baš na dan Petrovdanske trke. To je bila samo uvertira i najava centralnog dela, 19. avgusta. Potom u oktobru sledi revanš derbi kao završnica i provera održanosti forme tih grla konja koji su učestvovali – navodi Vujanović.

Prema njegovim rečima, derbi u staroj Jugoslaviji organizovali su centri kao što su Beograd, Zagreb, Ljubljana, dva puta Subotica i jednom Sombor, a Srbobran je sada tu našao svoje mesto.

    - To je za nas u klubu izuzetno veliko zadovoljstvo, obaveza i odgovornost da dobro organizujemo taj trkački dan. Ali siguran sam da nema bojazni da ćemo u najlepšem svetlu predstaviti naše mesto i hipodrom. Inače je velika gužva za ovom trkom, u odnosu na prethodni period, a mesta ima samo za 12 grla. Postoji mogućnost kvalifikacija i velike borbe samo da bi učestvovali u toj čuvenoj trci – navodi naš sagovornik.

Inače, nagrada iznosi 600.000 dinara, i ta jedna trka nosi najveći novac u toku godine, uopšte u toku života jednog sportskog grla.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner