Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Đuza digao 105 kilograma i osvojio zlatnu medalju

Srbobranac Dušan Svorcan, popularni Đuza osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju na Benč pres kupu Srbije, takmičenju koje se održalo u Vrbasu u nedelju, 4. juna 2017. godine.

On se tamo pojavio uprkos tome što ove godine nije trenirao, a razlog toga je bila bolest njegove supruge, koja je kasnije nažalost i preminula.

    - Bez obzira na to, ja sam došao da se takmičim. Podigao sam minimalnih, ali vrednih 105 kilograma, dodeljena mi je diploma za prvo mesto, ali i zahvalnica za razvoj ovoga sporta – ponosan je Đuza i dodaje je na nadmetanju u Vrbasu bilo najmanje učesnika otkada se on takmiči.

U razgovoru za naš radio priznaje da razmišlja da prestane da se bavi dizanjem tegova, jer ne zna ima li više svrhe.

    - U oktobru je Svetsko prvenstvo u Pragu, ali videću još da li ću otići. Mada ipak mislim da ću nastaviti, u inat svima – naglašava Svorcan.

Kako kaže, nije zadovoljan radom Sportskog saveza opštine Srbobran, a ušao je i konflikt sa predsednikom Draganom Jojkićem zbog nagrade za sportistu godine.

   - Nisam odavde i izgleda da nisam njihov miljenik. Ništa nisam dobio, a nisam ni znao kada će se predavati predlozi za sportistu godine. Kada sam pitao, odgovorili su mi da tu nagradu ne daju svakome. Ja nisam svako, u svetu sam priznat, a u svom izgleda Srbobranu nisam. Njihov izgovor je da nisam član Sportskog saveza, pa je to razlog da ne mogu ni da konkurišem. Pa članovi nisu bili ni Ognjen Mudrinski i Aleksandar Katai, pa su ipak nagrađeni 2012. odnosno 2015. godine – zaključuje intervju nezadovoljni Đuza.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner