Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Pecaroški vikend na obali kanala u Srbobranu

Udruženje sportskih ribolovaca ''Šaran'' iz Srbobrana je na obali Velikog bačkog kanala organizovalo pojedinačni pecaroški maraton u subotu, 20. maja 2017. godine, a za nedelju je na istom mestu najavljeno takmičenje za decu.

Sudija na ovom nadmetanju Ištvan Karolj kaže da na maratonu na plovak postoje tri sektora, gde se u prva dva nalaze ribolovci sa štekovima i kod njih se ne računa kada upecaju kedera, dok su u trećem sektoru oni koji pecaju sa direktnim štapovima, takozvani direktaši i njima se računaju sve ribe koje ulove.

    - Imamo ukupno 15 takmičara, doduše više ih se najavilo, ali ovoliko ih se nažalost okupilo. Međutim, mi smo zadovoljni. Troje učesnika je iz Srbobrana,  ima ih iz Odžaka, Novog Sada, Karavukova i Bačkog Petrovca – govori Karolj i dodaje da vetar koji duva odgovora pecarošima.

U nedelju, 21. maja je takmičenje, odnosno liga za decu i tu će biti ukupno 18 takmičara. Početak je zakazan za 9 i trajaće sve do 13 časova.

    - Deca u sektorima će dobiti  medalje, jer je takmičenje u više krugova, a na kraju će najbolji dobiti i pehare – zaključuje naš sagovornik.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner