Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Tri boda za Srbobran, crven obraz Turije i Nadalja

Putovali su fudbaleri Srbobran u Tavankut i sa tog puta se vratili sa tri boda u džepu. Ostvarena je druga vezana pobeda u prvenstvu, ovaj put ne rezultatski ubedljiva kao prethodnog vikenda, ali je najvažniji cilj ostvaren – 2:1 za goste u utakmici odigranoj u okviru 25. kola Vojvođanske lige Sever, u nedelju 7. maja 2017. godine.

Bilo je potrebno plavima sa Vašarišta da se vrate u život, a to je moguće samo pobedama. Nakon promenljive forme u prethodnom periodu, poslednja dva meča nagoveštavaju da su Srbobranci uhvatili dobar ritam. Puleni trenera Svetozara Sovilja čvrsto drže četvrto mesto i kao da su se pretplatili na njega. Trećeplasirana Budućnost iz Gložana im beži nedostižnih 12 bodova, dok se ispod fudbalera sa stadiona u Šumici nalazi Tisa iz Adorjana i zaostaje za njima pet koraka.

Upravo će sa ekipom iz Adorjana Srbobranci odmeriti snage u sledećem kolu i to će biti dobra prilika da se još više odvoje od prvog pratioca na tabeli. Utakmica se igra u subotu, 13. maja, a sudija će dati znač za početak igre u 16 časova i 30 minuta.

Četiri lopte u mreži Turinaca

Nisu se proslavili fudbaleri Mladosti iz Turije na gostovanju u Odžacima. Izgubili su od, do pre početka meča, lošijeplasiranog Tekstilaca veoma ubedljivo – 4:1, u meču odigranom u nedelju, 7. maja.

To se direktno odrazilo na poredak na tabeli Vojvođanske lige Sever, pa su sada Turinci pali za jedno mesto i trenutno su na 13. poziciji, odmah iza pomenutog Tekstilca.

Njih nastupajućeg vikenda u 26. kolu očekuje teška bitka sa ekipom Budućnosti iz Gložana, utakmica se igra u nedelju, 14. maja od 16 časova i 30 minuta.

Nadalj dobio petardu

Baš kao ni komšije iz Turije, fudbaleri Napretka se nisu dobro proveli na gostovanju. Oni su naime igrali sa Jadranom iz Feketića, a odatle se ispraćeni sa pet golova u svojoj mreži. Uspeli su ipak da spasu čast i postignu jedan pogodak pa je tako posle 90 minuta igra konačan rezultat bio 5:1 u korist domaćina u utakmici odigranoj u nedelju, 7. maja u okviru 28. kola PFL Subotica.

Ipak, Nadaljačni su ostali na sedmom mestu tabele, a u idućem kolu očekuje ih lakši zadatak i duel sa još jednim Jadranom, ali ovaj put fenjerašem iz Sanada. Utakmica se igra u nedelju, 14. maja sa početkom u 17 časova.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever:

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner