Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Akademik bije bitku za titulu i prolazak u Drugu ligu Srbije!

Košarkaši Akademika će se na domaćem terenu boriti za titulu i prolazak u viši rang takmičenja, tačnije u Drugu ligu Srbije, a rival će biti ekipa Dunav 2014 iz Apatina. Meč će se igrati u sportskoj hali u Srbobranu, u  nedelju, 23. aprila 2017. godine sa početkom u 18 časova.

Puleni mladog trenera Jovice Andrića svaki dan treniraju punom parom i pripremaju se za ovaj izuzetno bitan okršaj koji će odlučiti ko je ove sezone igrao najbolju košarku u prvenstvu.

    - Spremni smo za nedelju, iako imamo nekih sitnih povreda, Dunavu ćemo se suprotstaviti u najjačem sastavu na čelu sa kapitenom Markom Žderom – poručuje plejmejker Akademika Aleksa Tutorov.

Naš sagovornik ističe da cela ekipa veruje da može savlada rivala, ali i da usput vrati dug Apatincima za poraz u prvom delu sezone.

    - Da ne mislimo tako, ne bi se ni takmičili i ne bi bili u ovoj poziciji. Očekujemo veliku podršku naših navijača sa tribina i da uz njihovu pomoć i veliki vetar u leđa dođemo do pobede i ulaska u viši rang takmičenja, odnosno u ligu koja se igra po celoj Srbiji – podvlači Tutorov.

Inače, pobednik neće odmah posle nedeljne utakmice dobiti pehar i medalje, već će se nekoliko dana kasnije odigrati revijalni meč između reprezentacije Prve regionalne lige Sever i ekipe koja slavi u nedelju, pa će te to biti prilika da šampioni uzmu ono što im pripada.

Žute boje Akademika u nedelju na megdanu protiv Dunava 2014 braniće sledećih 12 košarkaša:

Kapiten Marko Ždero, Vuk Živanović, Aleksa Tutorov, Nikola Babić, Novica Mirosavljević, Nikola Samojlović, Miloš Turanjanin, Dragan Marić, Milisav Miljanić, Dušan Samardžić, Nemanja Nićin i Igor Arnaut.

Darko Vujinović

 

 

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner