Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Srbobran će biti domaćin međunarodne UEFA utakmice!

Ljubiša Dunđerski, Jovica Tešić, Dragan Jolić i Slaviša Tešanović

Fudbalski klub Srbobran ima velike ambicije i planira da iz godine u godinu sve podiže na viši nivo, a počelo se od uslova za rad i treniranje, nakon čega će uslediti i sportski deo.

Ove reči su se čule od strane direktora Jovice Tešića i predsednika Slaviše Tešanovića na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama kluba u petak, 17. marta 2017. godine.

Direktor Tešić kaže da su počeli sa onim što je nabitnije – sa renoviranjem prostorijama, gde nije postojalo ništa što bi moglo da se ulepša.

    - Hteli smo da našim igračima pružimo najbolje uslove koje možemo. Ono ranije nisu bili uslovi za rad i čudi me kako to neko nije zatvorio. Mislim da je ovo dobar potez i zahvalio bih se ljudima koji su nam pomogli, pre svega lokalnoj samoupravi koja nas je saslušala – rekao je direktor i naglasio da bi radovi trebalo da budu gotovi za dvadesetak dana.

Govoreći detaljno o tome šta je rađeno Tešić je istakao da su počeli od ekonomata gde su sve ogulili, izbacili podove, stavili grebani beton, okrečili, skinuli pločice u kupatilima, stavili nove podove u svlačionice, kao i da je stavljena i nova stolarija.

    - Mislim da sada nijedan klub iz naše lige nema ovakve svlačionice. Spolja ćemo uraditi fasadu, a od sredstava zavisi da li ćemo postaviti novo grejanje. Najbitnije je da se to kasnije održava. U planu su i tribine, pošto postoji papir na kom piše da ove sadašnje ne mogu da se upotrebljavaju i da treba da se ruše – kaže Tešić.

Što se tiče terena, Srbobranci će imati podršku Fudbalskog saveza da se napravi veštački teren.

    - Planiramo da našu školu fudbala unapredimo što se tiče kvaliteta ali i broja dece. Ako budemo uspešni nećemo više morati da tražimo igrače sa strane, a od 250 dece valjda ćemo moći da dobijemo pet do šest igrača za seniorski tim – nada se novi direktor.

Sveukupno gledano, uprava ima ambicije da podigne lokalni fudbal na viši nivo, jer je prema njihovom mišljenju Srbobran to zaslužio. Tešić misli da je ovo sredina koja može da u budućnosti bude predvodnik fudbala u ovoj regiji i da klub ima tim koji može da ostvari ono što se želi.

    - Uspostavili smo saradnju sa superligašem Spartakom iz Subotice i mislim da ćemo uz njihovu pomoć uspeti da ostvarimo ciljeve. Takođe, imamo saradnju i sa klubovima iz nižih liga – konstatuje Jovica Tešić.

Predsednik kluba Slaviša Tešanović kaže da su direktor Tešić i njegova malenkost na svoju ruku odlučili da se sve renovira.

    - Uprkos tome što su prehodnih godina bila predviđena sredstva za klub, do današnjeg dana nismo dobili ni jedan jedini dinar iz lokalne samouprave, ali nadamo se da će se to ipak sada desiti jer imamo obećanje. Međutim, mi radimo i ulažemo naša sredstva. Direktor i ja smo lično dali pozajmicu po 250.000 dinara i uradićemo sve na vrhunskom nivou – govori Tešanović i ističe da, za sve one koji ne veruju, postoje papiri i dokazi ko je i šta radio i da to može svako i da proveri.

On se, kako kaže, nada da će stadion i prateći objekti biti za ponos koji će ostati za naredne generacije. Predsednik je i naglasio da je nedavno bio u Fudbalskom savezu Srbije, a ovom prilikom je objavio da će Srbobran u septembru ove godine biti domaćin međunarodne UEFA utakmice, tačnije tradicionalnog Memorijalnog turnira ''Stevan Ćele Vilotić'' gde su ponikli mnogi asovi.

    - Dobili smo instrukcije šta treba da doradimo na terenu, a igraće dve omladinske reprezentacije (do 19 godina, moguće Mađarska i Belgija). Radimo na tome da ovo bude fudbalsko sedište regije. Tako će biti dok smo u klubu direktor Tešić i ja – poručuje Tešanović.

Inače, kada svi radovi na obnovi budu gotovi na svečanom otvaranju će biti prisutni predsednik FSS Slaviša Kokeza i predsednik FSV Dušan Simović, a posebna atrakcija bi bilo odigravanje prijateljskog meča sa Crvenom zvezdom sa kojom bi došao i njen generalni direktor Zvezdan Terzić. Mada je za tako nešto, po Tešanoviću, potrebno da se poklope kockice.

San ili realnost - utakmica između Srbobrana i Crvene zvezde

Reč je imao i pomoćni trener Dušan Jolić koji je rekao da su ambicije ekipe da igraju lep fudbal i da privuku što više gledalaca.

    - Pošto ne možemo ni da ispadnemo, a verovatno ne možemo ni u viši rang, želimo da odradimo pošteno ovu prolećnu polusezonu i da se svima suprotstavimo. Igrači su srećni i zadovoljni zbog ovakvih uslova koje sada imaju, dobro treniraju, slušaju i izvršavaju svoje obaveze – kazao je Jolić i u nastavku dodao da će Srbobran sledeće sezone pokušati da napadne viši rang (Srpska liga) što, po njegovom mišljenju, i zaslužuju.

Napadač ''plavih'' sa Vašarišta Predrag Radovanović je rekao da je situacija u klubu i atmosfera kod igrača odlična, kao i da će igrati rasterećeno bez rezultatskog imperativa kako bi što više publike došlo na stadion u Šumici.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner