Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Subotički maturanti oduševili publiku u prepunom Pozorištancu

Maturski koncert učenika Muzičke škole iz Subotice održan je u prepunoj sali Pozorištanca u Srbobranu, u petak, 12. maja 2017. godine.

Nastupili su solisti na klaviru, violini, flauti, klarinet je svirala Teodora Mrkajić iz Turije, dok je dirigentsku palicu držao Čaba Paško.

Predstavnik gostiju iz Subotice istakao je da svake godine, kada biraju u kojem će mestu nastupiti sa maturskim koncertom, gledaju da to bude grad odakle su neki njihovi maturanti.

    - Sada su nas zvali Srbobranci i veoma se radujem što smo sada ovde – rekao je on pre početka muzičke večeri u Pozorištancu.

Teodora Mrkajić, koja je oduševila prisutne svojim umećem na klarinetu, je za naš radio naglasila da joj je bilo veoma drago što je imala priliku da svira u svojoj opštini pred roditeljima, rodbinom i prijateljima.

    - To je lepo iskustvo i stvarno volim da sviram za našu publiku. Srbobran nema često priliku da čuje ovako nešto i zbog toga mi je drago što smo uspeli da dođemo. Trebalo bi da bude što više ovakvih koncerata, publika je odzivom pokazala da voli muzičke događaje – ocenjuje Teodora.

Kako kaže, nju uskoro očekuju završni ispiti, maturski rad i prijemni za Muzičku akademiju u Beogradu koju hoće da upiše, ali i pored toga planira da sa svojim kolegama kao prošle godine, održi još jedan solistički koncert u srbobranskom Domu kulture.

Darko Vujinović

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner