Upozorenje
  • JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku:
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Dom kulture organizuje odlazak na balet ''Krcko Oraščić''

Srbobranski Dom kulture organizuje odlazak na balet ''Krcko Oraščić'' Petra Iljiča Čajkovskog koji će se održati na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u petak, 24. novembra 2017. godine sa početkom u 19 časova.

Ustanova kulture u Srbobranu poziva sve zainteresovane na ovaj dvočasovni balet za decu i odrasle, koji vodi u svet bajki, bezbrižnosti i veselja. Cena ulaznice i prevoza iznosi 600 dinara, a prijave su moguće u samom Domu kulture ili na brojeve telefona: 021/731-919 i 063/411-451.

Treći i poslednji balet velikog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, ''Krcko Oraščić'' ili Ščelkunčik (prema ruskom nazivu) delo je koje, ne samo simfonijskom dramatičnošću svoje muzičke osnove, nego i neodoljivim šarmom bajke, predstavlja izazov za svaki baletski ansambl koji neguje tradicionalni repertoar.

Taj balet se već više od jednog veka izvodi u celom svetu, u različitim verzijama, koje manje ili više odstupaju od one, originalne, prvi put predstavljene publici u Marijinskom teatru u Peterburgu 6. decembra 1892. godine. Pri tome se nastoji da se u režijskom, koreografskom i slikarskom postupku ta ljupka baletska bajka obogati i nadgradi da bi, na određeni način, bila zanimljivija savremenom gledaocu.

Ta riznica lepote, misaonosti i osećajnosti, koja je sadržana u baletu ''Krcko Oraščić'', pruža gotovo bezbrojne mogućnosti baletskim umetnicima – koreografima, balerinama i igračima, a i pozorišnim slikarima. Sasvim je izvesno da i oni koji će tek stupiti na baletsku scenu neće zanemariti taj balet, te će svojim svežim i savremenim interpretacijama tu starinsku baletsku bajku učiniti uvek rado gledanom i u modernim vremenima.

MojSrbobran.net

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner